Vloerverwarming & Wandverwarming

De laatste jaren is de populariteit van vloerverwarming enorm gestegen. Thema's als comfort, energiebesparing en ecologie worden steeds belangrijker.

Verwarmen via de vloer gebeurt met behulp van stralingswarmte. Stralingswarmte is de meest comfortabele manier van verwarmen.

Het systeem werkt op lage temperatuur. Daardoor is het zeer energiebesparend en wordt het gebruik van fossiele brandstoffen beperkt of zelfs uitgesloten.

Stralingswarmte

Niet de luchttemperatuur maar wel de gevoelstemperatuur bepaalt hoe aangenaam de omgeving aanvoelt. Een goed voorbeeld is de stralingswarmte van de zon. Op een koude dag kan de straling van de zon ervoor zorgen dat de gevoelstemperatuur aangenaam is, tot de zon achter een wolk verdwijnt en de gevoelstemperatuur meteen erg daalt.

Dankzij de stralingswarmte van vloerverwarming kan de luchttemperatuur in een ruimte 2 °C lager worden ingesteld, wat leidt tot een energiebesparing van 12 %. De volledige ruimte wordt via de vloer gelijkmatig opgewarmd. Daardoor is er geen onaangename convectie, blijft de luchtvochtigheid op peil en circuleert er geen stof door de leefruimte. Dit zorgt voor een aangenaam warmtegevoel.

De vier belangrijkste voordelen

1. Vloerverwarming is zuinig.

Vloerverwarming zorgt voor stralingswarmte. Deze geeft u sneller een comfortabel gevoel dan de convectiewarmte van radiatoren. Daardoor volstaat een kamertemperatuur die twee graden lager is. Zo bespaart u op uw energiefactuur.

2. Vloerverwarming is flexibel.

Ook vloeren en muren met een dikte van slechts enkele centimeters komen in aanmerking voor vloerverwarming. Ons uitgebreid gamma biedt een oplossing voor elk probleem.

3. Vloerverwarming is gezellig en comfortabel.

  • Omdat uw verwarming totaal onzichtbaar is, kunt u uw huis in alle vrijheid inrichten.
  • De comfortabele stralingswarmte bevindt zich altijd waar u wenst, namelijk gelijkmatig verspreid over gans de ruimte.
  • Door de lagere ruimtetemperatuur verhoogt de relatieve vochtigheid en uw comfort.
  • U heeft altijd warme voeten.

4. Vloerverwarming is beter voor het milieu.

Omdat u minder verwarmt, verbrandt u minder energie en komen er minder schadelijke stoffen vrij in ons milieu.

U kan ons steeds contacteren voor de plaatsing van vloerverwarming in de regio Betekom, Aarschot, Leuven, Westerlo, Heist-op-den-Berg, Mechelen, Keerbergen, ...

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?